Kőszegi Éva

Okleveles, minősített jógaoktató

1996 óta rendszeres jógagyakorló vagyok, nyolc éve csoportos és egyéni jógaórákat tartok, jógatáborokat vezetek.

Budapesten, az Anahita Jógaközpontban 2011-ben szereztem nemzetközileg is elismert jógaoktatói oklevelet. A Himalájai Jóga Központ tanárainak, mestereinek vezetésével pedig folyamatosan továbbképzem magam, főként a jógafilozófia, és a koncentráció, meditáció terén.

Oktatóként célom, hogy felkeltsem az érdeklődést a gyakorlás iránt azokban a keresőkben, akik még nem találtak rá a jóga útjára, hogy a már úton lévőknek inspirációt adjak a mindennapi, elkötelezett gyakorláshoz, és tovább segítsem azokat a gyakorlókat, akik egy elmélyültebb utat keresnek.

A hallgatókkal, résztvevőkkel azokat a tapasztalataimat tudom megosztani, amelyek az én életemet támogatták, illetve támogatják mind a mai napig, és amelyek nyomán szinte észrevétlenül megteremtődik az a külső csend, amely segít megtalálni az utat a belső csend felé.

Egyaránt fontos számomra a testhelyzetek (ászanák), gyakorlása, ezek pontos végrehajtása, a hatások tudatosítása fizikai, lelki, spirituális szinten, valamint a légző-, relaxációs és meditációs gyakorlatok, hogy mindezek együttesen segítsék, támogassák a legfőbb célt, az elme lecsendesítését.

Mind a rendszeres gyakorlás, mind pedig az oktatás terén az elmúlt hosszú évek során szerzett tapasztalataim, alapján hiszem, hogy a jóga gyakorlása szebbé, szeretettelivé teszi a mindennapokat, utat nyit az örömtelibb, békésebb élet, a testi-lelki harmónia megteremtése felé.