Hatha jóga

Boldizsár Szidónia vezetésével
Jelentkezem

A hatha jóga egy olyan egyszerű, természetes és tökéletes rendszer amely tartalmazza a helyes testgyakorlást, a helyes légzést, a helyes relaxációt, a helyes táplálkozást, a pozitív gondolkodást és meditációt. A cél az egyensúly megteremtése fizikailag, szellemileg és érzelmileg egyaránt.

A hatha két szóból a ’ha’ szó Napot a ’tha’ szó Holdat jelent. Ennek a két fajta energiának az egyesülését tudjuk megélni a testben és a lélekben gyakorláskor.

A jóga célja az elme hullámzásának, örvénylésének megszüntetése. Mind az ászanák , mind a pránayámák végzésekor erre törekszünk.

Az óra felépítése:

Hangolódás, elcsendesedés » Bevezető relaxáció » Bemelegítés » Ászanák (statikus pózok amelyek a légzéssel vannak összhangban) » Befejező relaxáció (hosszabb)

A jóga gyakorlatok rendszere nem hasonlítható semmi máshoz, hiszen teljes lényünkre ható, átfogó javulást eredményez. A lassan és tudatosan végzett gyakorlással az ászanák a fizikai testgyakorláson túl koncentrációs és meditációs gyakorlattá válnak. A jógik nagy figyelmet fordítanak elméjük irányítására. Az ebből eredő szellemi erőt használják arra, hogy az élet rejtett csodáit mélyrehatóan és közvetlenül tanulmányozzák. Tudják, hogy az elme természeténél fogva nyughatatlan és minden pillanatban hatással van rá és serkenti, ingerli a látás, a hallás, az ízlelés, a tapintás és a szaglás. Ezért erőfeszítést kell tenni arra, hogy az elmét leválasszák az érzékelhető tárgyi világról és befelé irányítsák, s minden zavaró körülménytől megtisztítva irányítás alatt tartsák. Ha a jógatartásokat nem csupán tornagyakorlatokként végezzük, hanem tudatában vagyunk, hogy melyik izomcsoportot használjuk, tudatában vagyunk a légzésnek és a relaxációnak, akkor az elme lépésről lépésre leválasztódik az érzékekről. 

Szvámi Visnu-dévánanda

Boldizsár Szidónia

A jóga a felpörgött életemben, csapongó, szélsőséges világomba, nyugalmat és egyensúlyt hozott.  A gyakorlások és a meditációk áldásos hatását hosszan sorolhatnám de talán a legfontosabb az hogy egy olyan belső egyensúlyt találtam ami az életem minden részét-testet és lelket- segíti, támogatja, meghatározóan és pozitívan  formálja.

Részletek

Első óra: 2018.10.09.

KEDD és CSÜTÖRTÖK
08:00 – 09:30 – HATHA jóga, hogy jól induljon a reggel
17:30 – 19:00 – HATHA jóga

Díjak
reggeli jóga: 2.000 Ft
délutáni jóga: 2.200 Ft

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezz a szolgáltatásra!

9 + 8 =

Zlatzky Anna

+36 1 269 8211
+36 30 396 11 92

Spirit Központ

1023 Budapest,
Árpád fejedelem útja 3-4. III/1.
kapucsengő: 123

Közösségünk

Kövess minket a közösségi oldalakon és értesülj első kézből az ujdonságokról!